How to condition and season a Krok Mortar and Pestle

Krok Craft Mortar and Pestle

Segue in Italiano.

I’ve finally put my hands on my Krok Kraft here at the The Blue Kitchen in Capri. It is amazing to know that the very same tool has been used for centuries by populations of the world. I wanted to start to make some recipes straight away, but then I discovered that before use there are some very important steps to follow. This to make sure that the inside walls of the mortar are smooth. More important this initial process will make sure that I won’t have stone impurities in my food.

Below the video you can follow to make your mortar and pestle ready to go. Also remember that using “thatguyfromnaples” as a code when you pre-order a Krok Craft will allow you to have a discount.

Picture in the post made by the talented Federica Di Lorenzo

Finalmente ho messo le mani sul mio Krokcraft qui al The Blue Kitchen a Capri. È sorprendente sapere che lo stesso strumento è stato utilizzato per secoli da popolazioni di tutto il mondo. Volevo iniziare subito a realizzare qualche ricetta, ma poi ho scoperto che prima dell’uso ci sono alcuni passaggi molto importanti da seguire. Questo per assicurarsi che le pareti interne siano lisce. Ancora più importante questo processo iniziale assicurerà che non ci siano pezzettini di pietra nel mio cibo.


Sopra il video per “iniziare” il tuo mortaio . Ricorda che usando “thatguyfromnaples” come codice quando preordini il tuo Krokcraft riceverai un sconto.

La foto e della talentuosa Federica Di Lorenzo

2 Replies to “How to condition and season a Krok Mortar and Pestle”

  1. 1
    Mauricio

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